Zelf warm water opwekken met een zonneboiler

De mogelijkheid is behoorlijk groot dat u op hoogte bent van wat een zonneboiler is. Deze boilers zijn steeds te zien in de Belgische woningen. Het doel van een boiler is om water warm te maken met een collector op dak. Maar wat zijn precies de voordelen van de boiler?

Als u veel gas in uw gezin gebruikt kunnen deze zonne-boilers absoluut een goede besparing opleveren. Voor het opwarmen van het water is een flinke hoeveelheid energie noodzakelijk, dit kunt u lager maken door de zonneboiler te plaatsen. Dat uw kosten voor energie zullen gaan dalen is dan ook een duidelijk gevolg. Een zonneboiler is mogelijk een goede investering, zonneboilers gaan namelijk lang mee.

energie label

Welk energielabel krijgt uw huis?

Hierbij kunt u denken aan een periode van zo’n 25-30 jaar. Energie besparingen zijn een populair, veel woning zoekende zullen dan ook bereid zijn om meer te bieden voor een huis die er 1 op de woning geplaatst heeft. Een bedrijf als Ragiro kan u daarbij helpen. Voor het plaatsen van een zonne-boiler kan er subisidie aanwezig zijn. Deze kunnen beschikbaar zijn vanuit het rijk, de lokale gemeente of de provincie. Met een energie subsidie wordt de aanschaf vanzelfsprekend al sneller betaalbaar.

Zonnepanelen om zelf energie op te wekken

Zonnepanelen worden veelal aangesloten op het elektriciteitsnet, u kunt er pas van profiteren als u elektriciteit levert aan uw energie leverancier. Hier vindt u een korte beschrijving over terug verkopen. U zal natuurlijk de optie moeten hebben om uw eigen energie op te kunnen wekken met de inzet van zonnepanelen. Diverse andere zaken zijn natuurlijk ook belangrijk. Er zijn nog verschillende andere zaken die in orde moeten zijn. De stroom kan enkel bij bepaalde type aansluitingen worden terug geleverd, vraag dit na bij uw stroom leverancier.

Als u zonnepanelen heeft besteld, dan is het tijd om bij uw stroom toeleverancier aan te geven dat u interesse heeft in het terugleveren aan het bedrijf. De aanmelding is de begin stap. Nu is het wachten op goedkeuring. Aan het einde van de jaarlijkse periode zal u zien hoeveel stroom er is bespaard. Als u meer stroom verbruikt dan dat u opwekt, dan wordt het door u opgewekte stroom in mindering gebracht op de stroom die aan u is geleverd door de leverancier. Er zijn mogelijkheden waarbij u geld terug krijgt van uw energieleverancier, hoe leuk is dat.

Als u moderne CV ketel laat in uw woning laat installeren, dan zijn deze tegenwoordig veel beter in het gebruik, deze HR ketels worden ook wel condensatieketels genoemd. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat u een dergelijke ketel al in uw huis heeft hangen. Maar wat is de werking van een HR ketel eigenlijk?. Bij CV ketels wordt gas gestookt om zo hitte te genereren. Bij de verbranding van aardgas komen er diverse stoffen los. Bij de normale cv ketel gaan vrijwel alle verbrandingsgassen de naar buiten.Meer informatie bij Ragiro.

Daardoor is er ook een groot rendement dat wordt. Als namelijk de waterdamp gaat condenseren, geeft dit opnieuw hitte af, een bijkomende bron van hitte dus! De verbranding van het aardgas wordt dus optimaal gemaakt en zo kan er extra hitte worden geproduceerd met dezelfde hoeveelheid brandstof. De cv ketels zijn voorzien van een extra onderdeel, die wordt genoemd de warmtewisselaar. Een interessant onderdeel van deze HR ketel dus. Dit water is dan dus heet, waardoor het minder aardgas zal kosten om het op de de juiste hitte te verkrijgen. Voilà, rond de veertig procent minder stookkosten!

Comments are closed.